Cvetačna solata z ribjimi fileji in sirnim prelivom
Sestavine:
1 sveža ali 450 g zamrznjene cvetače (namesto cvetače lahko uporabimo brokoli, korenje ali pastinak)
1 konzerva ribjih filejev
1 strok česna
Preliv:
1 dl kisle smetane
1 dl sladke smetane
3 žlice sirnega namaza
noževa konica rdeče paprike v prahu ali čilija (če želimo bolj pikantno)
noževa konica kurkume
sveže mlet poper
sol po potrebi
Priprava:
Cvetačo skuhamo tako, da jo razdelimo na rozete, operemo, stresemo v vrelo vodo in kuhamo 5 minut. Še bolje je, če zelenjavo kuhamo v pari. S tem obdržimo več okusa, pa tudi vitaminov in mineralov. Dobro je, če jo malce osolimo ali med kuhanjem dodamo mešanico suhe jušne zelenjave (brez škodljivih ojačevalcev okusa kot natrijev glutamat)
Počakamo, da se cvetača ohladi.
Mlado čebulo očistimo in narežemo na kolobarčke.
Česen olupimo in narežemo na lističe.
Ribjo konzervo odpremo (mi smo uporabili ribo rumenoplavuti tun v oljčnem olju), olje odlijemo, razen, če nam je okus olja aromatiziranega z ribo všeč.
Za preliv zmešamo kislo, sladko smetano, dodamo sirni namaz in začinimo s papriko v prahu, kurkumo, sveže mletim poprom, soljo in po potrebi še jabolčnim kisom Renški hram. Tak preliv lahko pripravimo tudi na zalogo, v hladilniku lahko stoji do 3 dni.
Cvetačo razporedimo po krožnikih ali stresemo v skledo. Potresemo z narezano mlado čebulo, česnom in koščki rib. Prelijemo s pripravljenim prelivom in postrežemo.
Če solato pripravljamo vnaprej, jo sestavimo tik pred zdajci.
Sorodne objave
Najnovejše novice
-
Ovsena kaša s temno čokolado in borovnicami
Prvi nagrajeni recept natečaja “Zdravi predpraznični recepti” nam je poslal...
- Objavljeno 13 decembra, 2017
- 0
-
Predpraznični nagradni natečaj – pošlji svoj recept
Vabimo vas k sodelovanju v nagradnem natečaju “Zdravi predpraznični recepti”....
- Objavljeno 7 decembra, 2017
- 0
-
Testenine s češnjevim paradižnikom
Sestavine 500gr testenin po izbiri 400gr češnjevih paradižnikov 4 stroki...
- Objavljeno 29 avgusta, 2017
- 0
-
Doma narejen pralni prašek
Ste vedeli, da s pomočjo alkoholnega kisa lahko sami naredite...
- Objavljeno 7 julija, 2017
- 0
-
Čips iz ohrovta kale
Potrebuješ Kale ohrovt (kodrolistnati) Olivno olje Morska sol Priprava...
- Objavljeno 19 junija, 2017
- 0
-
Juha iz sladkega graha in krompirja
Sestavine Česen Sladek grah Krompir Začimbe (sol, peteršil, rožmarin, majaron)...
- Objavljeno 15 junija, 2017
- 0
-
Čudežna moč češenj
Zakaj vse so dobre in kako sem jih uporabila jaz?...
- Objavljeno 7 junija, 2017
- 0
Video
Solatkasti recepti
-
Ovsena kaša s temno čokolado in borovnicami
Prvi nagrajeni recept natečaja “Zdravi predpraznični recepti” nam je poslal Anže Rogelj. Potrebujemo: ovsena...
- 13. decembra 2017
- 0
-
Čips iz ohrovta kale
Potrebuješ Kale ohrovt (kodrolistnati) Olivno olje Morska sol Priprava Operite liste ohrovta, dobro...
- 19. junija 2017
- 0
-
Juha iz sladkega graha in krompirja
Sestavine Česen Sladek grah Krompir Začimbe (sol, peteršil, rožmarin, majaron) Pirina moka Priprava...
- 15. junija 2017
- 0