Kljub ljubiteljev solat

Testenine s češnjevim paradižnikom

Od na dan 29. avgusta 2017

Sestavine

500gr testenin po izbiri

400gr češnjevih paradižnikov

4 stroki česna

Sveža bazilika

Žlica jabolčnega kisa

Sol, poper, olivno olje

 

Priprava

Najprej pripravimo omako.

Na drobno nasekljamo česen, paradižnike operemo in narežemo na četrtine. Oboje skupaj damo v skledo ter dobro premešamo. Paradižnike rahlo pritiskamo, da spustijo nekaj soka. Dodamo natrgano svežo baziliko, žlico jabolčnega kisa ter okoli 0.5dcl olivnega olja ter dobro premešamo. Popramo, solimo in začnemo kuhati testenine.

Kuhane testenine odcedimo in vrnemo v vroč lonec skupaj z našo omako. Vročina bo segrela sestavine omake in poudarila vse njihove okuse. Dobro premešamo in pazimo, da paradižnika ne zmečkamo preveč.

Na koncu posujemo po izbiri s parmezanom ali trdim ovčjim sirom, kar vam je bolj všeč.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja