Testenine s češnjevim paradižnikom
Sestavine
500gr testenin po izbiri
400gr češnjevih paradižnikov
4 stroki česna
Sveža bazilika
Žlica jabolčnega kisa
Sol, poper, olivno olje
Priprava
Najprej pripravimo omako.
Na drobno nasekljamo česen, paradižnike operemo in narežemo na četrtine. Oboje skupaj damo v skledo ter dobro premešamo. Paradižnike rahlo pritiskamo, da spustijo nekaj soka. Dodamo natrgano svežo baziliko, žlico jabolčnega kisa ter okoli 0.5dcl olivnega olja ter dobro premešamo. Popramo, solimo in začnemo kuhati testenine.
Kuhane testenine odcedimo in vrnemo v vroč lonec skupaj z našo omako. Vročina bo segrela sestavine omake in poudarila vse njihove okuse. Dobro premešamo in pazimo, da paradižnika ne zmečkamo preveč.
Na koncu posujemo po izbiri s parmezanom ali trdim ovčjim sirom, kar vam je bolj všeč.