Kljub ljubiteljev solat

Solata iz ajdove kaše s šampinjoni in gorgonzolo

Od na dan 27. marca 2014

Sestavine:

1 skodelica ajdove kaše

2 skodelici vode

sol ali jušna zelenjava v prahu

sol

250 g šampinjonov

2 stroka česna

2 žlici oljčnega olja Costa d’Oro

50 g gorgonzole

2 žlici pinjol ali sibirskih oreščkov ali drugih oreščkov

Preliv:

oljčno ali mandljevo olje

Jabolčni medeni kis Salatina

sol

Priprava:

Ajdovo kašo skuhamo z vodo, jušno zelenjavo in /ali soljo. Stresemo v skledo in pustimo, da se ohladi. Lahko jo skuhamo tudi več in del zamrznemo za drugo priliko.

Šampinjone očistimo, razrežemo na pramene in opečemo na oljčnem olju. Česen očistimo, razrežemo na rezine in dodamo k šampinjonom. Solimo in stresemo na ajdovo kašo.

Gorgonzolo narežemo na koščke in stresemo v solato. Pinjole opražimo na suhi ponvi in dodamo solati.

Zmešamo oljčno olje Costa d’Oro, jabolčni medeni kis Salatina in sol in prelijemo prek solate.

Solata je odlična sveže pripravljena ali malo ohlajena.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja