Solata iz ajdove kaše s šampinjoni in gorgonzolo
Sestavine:
1 skodelica ajdove kaše
2 skodelici vode
sol ali jušna zelenjava v prahu
sol
250 g šampinjonov
2 stroka česna
2 žlici oljčnega olja Costa d’Oro
50 g gorgonzole
2 žlici pinjol ali sibirskih oreščkov ali drugih oreščkov
Preliv:
oljčno ali mandljevo olje
sol
Priprava:
Ajdovo kašo skuhamo z vodo, jušno zelenjavo in /ali soljo. Stresemo v skledo in pustimo, da se ohladi. Lahko jo skuhamo tudi več in del zamrznemo za drugo priliko.
Šampinjone očistimo, razrežemo na pramene in opečemo na oljčnem olju. Česen očistimo, razrežemo na rezine in dodamo k šampinjonom. Solimo in stresemo na ajdovo kašo.
Gorgonzolo narežemo na koščke in stresemo v solato. Pinjole opražimo na suhi ponvi in dodamo solati.
Zmešamo oljčno olje Costa d’Oro, jabolčni medeni kis Salatina in sol in prelijemo prek solate.
Solata je odlična sveže pripravljena ali malo ohlajena.