Kljub ljubiteljev solat

Polnjena hruška na gozdnih sadežih

Od na dan 11. marca 2014

Sestavine:

  • 1 velika hruška
  • 2 žlici mascarponeja
  • nekaj orehovih jedrc
  • nekaj svežih jagod
  • sladkor
  • maslo
  • 10 dkg svežih ali zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 0,5 dcl balzamičnega kisa Classico Italiano

Priprava:

Hruško olupite, izdolbite peške in nekaj minut kuhajte v vreli vodi. Med tem pripravite nadev: grobo mlete orehe in na koščke narezane jagode primešajte v mascarpone in sladkajte. Omako pripravite tako, da na maslu prepražite gozdne sadeže ter dodate sladkor in balzamični kis Classico Italiano. Kuhajte približno pet minut, da balzamični kis izgubi kislost. Omako lahko pripravimo tudi tako, da v ponvi pet minut kuhate deciliter sladkega belega vina (priporočamo pikolit, traminec ali muškat), ki ste mu dodali 0,5 decilitra belega balzamičnega kisa iz Renškega hrama.

Hladno hruško napolnite z nadevom in jo prelijte z omako.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja