Kljub ljubiteljev solat

Pisana solata po receptu Anžeta Roglja

Od na dan 27. marca 2015

Sestavine:

kuhan fižol

sveže zelje

korenček

avokado

čebula

čemaž

jabolčni kis Renški hram

kokosovo olje

sol za okus

 

Priprava:

Kupimo slovenski fižol sivček, ga za dva dni namočimo, da začne rahlo kaliti. Nato ga skuhamo. Bolje je, če ostane nekoliko trši. Naribamo sveže zelje in korenček. Avokado narežemo na poljubno velike koščke. Nasesekljamo čebulo in čemaževe liste.

Solato premešamo ter na koncu dodamo sol, rahlo stopljeno kokosovo olje in jabolčni kis Renši hram.

Dober tek.

Namig:

Solata je odlična, če je fižol še rahlo topel. Zamenjamo ga lahko tudi s katero drugo stročnico, kvinojo ali kamutom.

 

Recept in fotografija:Anže Rogelj

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja