Ovsena kaša s temno čokolado in borovnicami
Prvi nagrajeni recept natečaja “Zdravi predpraznični recepti” nam je poslal Anže Rogelj.
Potrebujemo:
- ovsena kaša
- voda
- kremasto kokosovo mleko (1 žlica)
- cimet
- kardamom
- sol (ščep)
- 90% presna čokolada
- ameriške borovnice
- kostanjev med
Priprava:
Ovseno kašo namočimo in jo speremo, nato dolijemo svežo vodo v katero dodamo žlico kremastega kokosovega mleka. Ko je oves kuhan odstavimo, dodamo cimet, kardamom in ščep soli ter premešamo.
Ovseno kašo naložimo na krožnik vanj vmešamo domačo ekološko 90% presno čokolado, ki je slajena z medom, na vrh pa dodamo ameriške borovnice z dodatkom kostanjevega medu.
Za sladico pri kosilu pa kuhan in olupljen kostanj z medom in sveže nastrganim surovim staranim ovčjim sirom. Dober tek