Kljub ljubiteljev solat

Ovsena kaša s temno čokolado in borovnicami

Od na dan 13. decembra 2017

Prvi nagrajeni recept natečaja “Zdravi predpraznični recepti” nam je poslal Anže Rogelj.

Potrebujemo:

  • ovsena kaša
  • voda
  • kremasto kokosovo mleko (1 žlica)
  • cimet
  • kardamom
  • sol (ščep)
  • 90% presna čokolada
  • ameriške borovnice
  • kostanjev med

Priprava:

Ovseno kašo namočimo in jo speremo, nato dolijemo svežo vodo v katero dodamo žlico kremastega kokosovega mleka. Ko je oves kuhan odstavimo, dodamo cimet, kardamom in ščep soli ter premešamo.

Ovseno kašo naložimo na krožnik vanj vmešamo domačo ekološko 90% presno čokolado, ki je slajena z medom, na vrh pa dodamo ameriške borovnice z dodatkom kostanjevega medu.

Za sladico pri kosilu pa kuhan in olupljen kostanj z medom in sveže nastrganim surovim staranim ovčjim sirom. Dober tek

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja