Kljub ljubiteljev solat

Omega-3 maščobe

Od na dan 30. junija 2014

Omega-3 maščobne kisline so nujno potrebne za naš organizem. Naše telo jih ni sposobno samo proizvesti, zato jih moramo dovajati s hrano.

Ali ste vedeli, da omega-3 maščobe:

  • blagodejno vplivajo na srce, možgane, razpoloženje, sklepe, kožo, imunski sistem, alergije, prebavo, metabolizem in vid,
  • zmanjšujejo nevarnost diabetesa 2, nevarnost kapi in drugih možganskih okvar za 40 procentov,
  • tvorijo učinkovit zaščitni ovoj pred kožnim rakom,
  • Zmanjšujejo tveganje kardiovaskularnih okvar,
  • Imajo terapevtski učinek na poporodno depresijo,
  • zmanjšujejo verjetnost pljučnice,

Omega-3 najdemo tako v hrani živalskega, kot rastlinskega izvora. Med živalski izvor spadajo ribje maščobe (tune, sardine, losos…), meso in mlečni izdelki, ribe in krilovo olje. Rastlinski viri omega-3 so alge, lan, konopljina in chia semena, lan, fižol, koruzno, sončnično in repično olje, …

 

shutterstock_195354863

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja