Kljub ljubiteljev solat

Hrustljava solata iz zelene

Od na dan 25. februarja 2015

Solata 5Sestavine:

Stebena zelena

Indijski oreščki

Dateljni

Pražena čebula

Oljčno olje

Orehovo olje

Nariban sir

Sol, poper

 

 

Priprava:

Zeleno operemo, odrežemo široke dele in jo narežemo na kolobarje.

 

Indijske oreščke damo na peki papir in pečemo v pečici na 200 stopinj 20 minut. Ko se ohladijo na sobno temperaturo jih nadrobimo.

Zeleno damo v večjo skledo, dodamo nadrobljene indijske oreščke in praženo čebulo.

Polivka:

Dateljne režemo na kocke in namočimo v kokosov kis, dodamo malce oljčnega in orehovega olja in pustimo kakšno minuto, da se fino napijejo.

 

Polivko polijemo po solati in postrežemo.

Dober tek.

Nasveti:

Namesto kokosovega kisa lahko uporabite jabolčni kis ali limonin sok.

Indijske oreščke lahko nadomestite z mandlji ali brazilskimi oreščki.

Če vam je zelena preveč trda, lahko mešanico kisa z dateljni pogrejete in polijete še toplo po solati, to bo malce zmehčalo zeleno.

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja