Kljub ljubiteljev solat

Hitro pripravljena špinača s sušenimi paradižniki

Od na dan 18. februarja 2015

Solata 3Sestavine:

Mlada pinača

Goji jagode

Sušeni paradižniki

Kokosov kis

Olje Costa d’Oro Omega 3

Česen

Sol  za okus

Priprava:

Špinačo položimo na krožnik. Goji jagode, ki smo jih predhodno namočili par minut v vroči vodi, da se zmehčajo, posujemo po špinači.

Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke in jih namočimo v mešanico kisa in olja ter po želji dodamo nasekljan česen.

Polijemo po solati.

Dober tek.

 

Nasveti: namesto goji jagod lahko uporabimo rozine ali brusnice, bistveno je, da je sadež sočen zato ga za par minut namočimo v toplo vodo.

Špinačo lahko nadomestimo s katero koli mehko zelenjavo – rukolo, berivko,…

Jaz osebno obožujem kokosov kis, ker ni premočan in se dobro meša z vsemi sadeži in zelenjavami, po želji pa ga lahko nadomestite s kisom, ki vam je najljubši (jabolčni, balzamični, rižev, sadnim,…)

 

Recept in fotografije: Barbara Imenšek

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja