Hitro pripravljena špinača s sušenimi paradižniki
Sestavine:
Mlada pinača
Goji jagode
Sušeni paradižniki
Kokosov kis
Česen
Sol za okus
Priprava:
Špinačo položimo na krožnik. Goji jagode, ki smo jih predhodno namočili par minut v vroči vodi, da se zmehčajo, posujemo po špinači.
Sušene paradižnike narežemo na majhne kocke in jih namočimo v mešanico kisa in olja ter po želji dodamo nasekljan česen.
Polijemo po solati.
Dober tek.
Nasveti: namesto goji jagod lahko uporabimo rozine ali brusnice, bistveno je, da je sadež sočen zato ga za par minut namočimo v toplo vodo.
Špinačo lahko nadomestimo s katero koli mehko zelenjavo – rukolo, berivko,…
Jaz osebno obožujem kokosov kis, ker ni premočan in se dobro meša z vsemi sadeži in zelenjavami, po želji pa ga lahko nadomestite s kisom, ki vam je najljubši (jabolčni, balzamični, rižev, sadnim,…)
Recept in fotografije: Barbara Imenšek