Tagliata na rukoli
Sestavine:
- 1 strok mletega česna
- 1 in pol čajne žličke sesekljan rožmarina in žajblja
- groba morska sol in sveže mlet poper
- 1 brez kosti, goveji zrezek iz hrbta (ramsteak), rezan na 2 cm debele kos
- Ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro
- 1 šopek rukole
- 1 žlica limoninega soka Salatina
- 1 skodelica parmezana
Priprava:
Pečico segrejte na 350 °. Segrejte ponev iz litega železa. V skledo, zmešamo česen, rožmarin, žajbelj, 1 in pol čajne žličke soli in 1 /2 žličke popra. Vtrite zmes vsega zrezek. Dodajte 1 žlico olja na ponvi. Dodajte zrezek in pecite na zmernem ognju, dokler ne porjavi. Pomembno je, da najprej popečete zrezek na obeh straneh na močnem ognju za 1-2 minuti, potem pa ogenj zmanjšate in ga izmenično vrtite v pečici še 20 minut ali dokler termometer (če ga imate) v sredini zrezka ne pokaže 135 °. Prestavite zrezek na desko za rezanje in pustite počivati 10 minut, nato ga razrežite. Razpršite rukolo na širokem krožniku in položite nanjo narezan zrezek. Pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem Costa d’Oro in limoninim sokom Salatina in s parmezanom.