Polnjena hruška na gozdnih sadežih
Sestavine:
- 1 velika hruška
- 2 žlici mascarponeja
- nekaj orehovih jedrc
- nekaj svežih jagod
- sladkor
- maslo
- 10 dkg svežih ali zmrznjenih gozdnih sadežev
- 0,5 dcl balzamičnega kisa Classico Italiano
Priprava:
Hruško olupite, izdolbite peške in nekaj minut kuhajte v vreli vodi. Med tem pripravite nadev: grobo mlete orehe in na koščke narezane jagode primešajte v mascarpone in sladkajte. Omako pripravite tako, da na maslu prepražite gozdne sadeže ter dodate sladkor in balzamični kis Classico Italiano. Kuhajte približno pet minut, da balzamični kis izgubi kislost. Omako lahko pripravimo tudi tako, da v ponvi pet minut kuhate deciliter sladkega belega vina (priporočamo pikolit, traminec ali muškat), ki ste mu dodali 0,5 decilitra belega balzamičnega kisa iz Renškega hrama.
Hladno hruško napolnite z nadevom in jo prelijte z omako.