Hrustljava solata iz zelene
Sestavine:
Stebena zelena
Indijski oreščki
Dateljni
Pražena čebula
Oljčno olje
Orehovo olje
Nariban sir
Sol, poper
Priprava:
Zeleno operemo, odrežemo široke dele in jo narežemo na kolobarje.
Indijske oreščke damo na peki papir in pečemo v pečici na 200 stopinj 20 minut. Ko se ohladijo na sobno temperaturo jih nadrobimo.
Zeleno damo v večjo skledo, dodamo nadrobljene indijske oreščke in praženo čebulo.
Polivka:
Dateljne režemo na kocke in namočimo v kokosov kis, dodamo malce oljčnega in orehovega olja in pustimo kakšno minuto, da se fino napijejo.
Polivko polijemo po solati in postrežemo.
Dober tek.
Nasveti:
Namesto kokosovega kisa lahko uporabite jabolčni kis ali limonin sok.
Indijske oreščke lahko nadomestite z mandlji ali brazilskimi oreščki.
Če vam je zelena preveč trda, lahko mešanico kisa z dateljni pogrejete in polijete še toplo po solati, to bo malce zmehčalo zeleno.