Kljub ljubiteljev solat

Waldorfska solata z ananasom

Od na dan 21. oktobra 2014

Sestavine:

200 g stebelne zelene

2 sladki jabolki

2 peščici orehov (cca 50g)

3 žlice limoninega soka Salatina

150-200 g majoneze ali nadomestka majoneze

sol, poper

 

Priprava:

Zeleno očistimo in narežemo na kolobarje. Jabolka olupimo in odstranimo peške, razrežemo na četrtine in na manjše kose. Za polivko zmešamo majonezo in smetano ter limonin sok, da nastane enakomerno gosta omaka. Dodamo orehe, jabolka in zeleno ter vse premešamo. Začinimo s soljo in poprom.

Solato postavimo za 2 uri v hladilnik, da se dobro napoji.

 

Namig: Solati lahko dodamo grozdje ali na kocke narezan ananas, da postane slajša. V tem primeru namesto majoneze uporabimo navadni jogurt, ki mo dodamo kanček ekstra deviškega oljčnega olja.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja