Kljub ljubiteljev solat

Vsakdanja solata po receptu Branke Naje

Od na dan 18. avgusta 2014

Sestavine:

špinača ali ohrovt

zelena solata po želji

trdo kuhana jajca

češnjev paradižnik

črne olive

francoski preliv

Sestavine za 1 skodelico (prb. 250ml) francoskega preliva:

1 žlička gorčice

¼ skodelice belega vinskega kisa

¾ skodelice oljčnega olja Costa d’Oro

sol in poper (po okusu)

Priprava: Vse sestavine lahko preprosto damo v steklen kozarec, ki ga zapremo in pretresamo, dokler se zmes nekoliko ne zgosti. Preliv lahko hranimo v hladilniku več tednov. Oljčno olje (kakovostno olivno olje) se bo seveda zgostilo, tako, da pred ponovno uporabo preliv pustimo na pultu, dokler se ne segreje nazaj na sobno temperaturo ter ga pretresemo.

Sestavine za solato stresemo v posodo in prelijemo s francoskim prelivom. Postrežemo s popečenimi kruhki s sirom.

Prispevala : Branka Naja Kos

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja