Vsakdanja solata po receptu Branke Naje
Sestavine:
špinača ali ohrovt
zelena solata po želji
trdo kuhana jajca
češnjev paradižnik
črne olive
francoski preliv
Sestavine za 1 skodelico (prb. 250ml) francoskega preliva:
1 žlička gorčice
¼ skodelice belega vinskega kisa
¾ skodelice oljčnega olja Costa d’Oro
sol in poper (po okusu)
Priprava: Vse sestavine lahko preprosto damo v steklen kozarec, ki ga zapremo in pretresamo, dokler se zmes nekoliko ne zgosti. Preliv lahko hranimo v hladilniku več tednov. Oljčno olje (kakovostno olivno olje) se bo seveda zgostilo, tako, da pred ponovno uporabo preliv pustimo na pultu, dokler se ne segreje nazaj na sobno temperaturo ter ga pretresemo.
Sestavine za solato stresemo v posodo in prelijemo s francoskim prelivom. Postrežemo s popečenimi kruhki s sirom.
Prispevala : Branka Naja Kos