Tunina solata s karamelizirano čebulo
Sestavine:
380 g tune v oljčnem olju
Solata ledenka
Svež paradižnik
Drobnjak
Čebula
Karamelizirana čebula
Rdeča paprika
Jabolčni kis iz Renškega hrama
Sol in poper po želji
Sladkor
Priprava:
Solatne liste natrgamo, operemo in osušimo. Paradižnik in čebulo narežemo na kolobarje.
Za pripravo karamelizirane čebule jo nasekljamo na drobno sladko čebulo in jo damo v ponev z malo oljčnega olja Costa d’Oro. Počasi pražimo. Ko je čebula prepražena dodamo sol in sladkor, kanček jabolčnega kisa Renški hram, rdečo papriko narezano na trakove in pustimo marinirati še 10 minut. V tem času pazimo, da se enakomerno marinira ter mešamo, da se ne prismodi.
Ko je marinada pripravljena, damo sestavine na krožnik, ki smo ga obložili z listi solate, nanje postavili paradižnik in čebulo, dodamo tunino in na koncu še karamelizirano čebulo.