Kljub ljubiteljev solat

Topla solata z ocvrtimi piščančjimi trakci s sezamom in lanenim semenom

Od na dan 19. marca 2015

Sestavine:

zelenjava po želji (zelena solata, paradižnik, fižol, paprika, kumarice)

piščančji file

moka

jajca

drobtine

laneno seme

sezam

Nefiltrirano oljčno olje Il Grezzo

Štajerski jabolčni kis Salatina

Sol, poper

 

Priprava:

Zelenjavo narežemo. Piščančji file narežemo na trakce, posolimo, povaljamo v moki, jajcih, drobtinah pomešanih z sezamom in lanenim semenom ter ocvremo. Še vroče položimo na predhodno narezano zelenjavo, prelijmo s kisom ter oljčnim oljem.Po želji posolimo in popramo.

Dober tek.

 

Fotografija in recept: Marija Prajndl.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja