Špargljeva solata z vrtno krešo in narastkom iz prekajenih postrvi
Za 4 osebe:
• 2 fileja prekajenih postrvi
• Kotányi sol
• sok limone
• 1 čajna žlička svežega narezanega kopra ali Kotányi kopra
• 2 žlici kisle smetane
• 1 šopek špargljev
• Kotányi črni poper
• 3 žlice belega balzamičnega kisa Renški hram
• 2 žlici olja grozdnih pečk
• sveža vrtna kreša
Priprava:
odstranite kožo s fileja postrvi in narežite fileje na manjše kose. Začinite fileje s soljo in limoninim sokom, nato jih zmešajte s koprom in kislo smetano. Zmes postavite za 30 minut na hladno, nato oblikujte narastke.
Olupite šparglje in jih narežite na koščke. Poparite rezine v slani vodi in jih dobro odcedite. Nato začinite koščke s soljo in poprom dokler so še topli in jih marinirajte z belim balzamičnim kisom ter oljem grozdnih pečk. Solato pustite stati 10 minut, da se okusi prepojijo.
Servirajte špargljevo solato, dodajte narastek iz filejev postrvi ter velikodušno potresite z vrtno krešo.
Recept prispeval Kotányi Slovenija