Solata z brstičnim ohrovtom in kostanji
Sestavine:
250 g kostanja
250 g brstičnega ohrovta
2 žlici limoninega soka Salatina
50 g naribanega parmezana
¼ žličke mletega popra
1 žlička soli
3 žlice nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
Priprava:
Segrejte pečico na 180 stopinj celzija. Razporedite kostanj po pekaču in ga specite. Ko je pečen, ga vzemite ven iz pečice in pustite, da se ohladi.
V posodi zavrite vodo. Opran brstični ohrovt potopite v krop za 30 sekund, da se malce zmehča, nato ga odcedite. V veliki skledi za solato zmešajte brstični ohrovt z limoninim
sokom. Dodajte olupljen pečen kostanj in parmezan. Solite, poprajte in dodajte oljčno olje ter še enkrat premešajte. Solata je nared, da jo postrežete.