Solata iz zelja in krompirja s prelivom
Sestavine:
½ glave zelja (vrsta po izbiri)
5 kuhanih krompirjev
½ žličke kumine
1 srednje velika čebula
2 žlici olja
1 korenje
sol
Preliv:
4 žlice majoneze
1 žlička strtih gorčičnih semen
1 žlica jabolčnega kisa s česnom Salatina
Priprava:
Korenje in čebulo olupimo in narežemo na kolobarje ali rezine. V ponvi segrejemo olje in čebulo popečemo tako, da postane hrustljava. To pomeni, da jo pečemo 10 minut na zelo nizkem ognju. Ocvrto čebulo lahko tudi kupimo.
Zelje narežemo na tanke pramene. Tanjše kot je narezano, bolj okusna je solata.
Kuhan krompir, po možnosti še topel, olupimo in narežemo. Solato premešamo in potresemo s praženo čebulo. Porazdelimo po krožnikih in prelijemo z majoneznim prelivom. Za piko na i potresemo s praženo čebulo.
Ponudimo!
Oglejte si še: