Solata iz cvetače in brokolija z mandlji
Sestavine:
1 manjša glava cvetače
1 manjša glava brokolija
1 skodelica čez noč namočenih (ali pa suho opraženih) mandljev
2 jajci
1 strok česna
suho pražen neoluščen sezam
Preliv:
oljčno olje Costa d’Oro ali mandljevo olje
limonin sok
sol
2 vejici peteršilja
1 vejica koprca
Priprava:
Cvetačo in brokoli narežemo na cvetke, kocen narežemo na kocke. Cvetačo in kocene obeh kapusnic stresemo v pododo, po možnosti kuhamo nad paro ali v posodi, ki omogoča kuhanje z malo vode. Po petih minutah kuhanja dodamo brokoli in kuhamo še 5 minut. Stresemo na cedilo in pustimo, da se ohladi. Česen očistimo in sesekljamo ter stresemo na solato.
Pripravimo preliv iz izbranega olja, limoninega soka, soli, peteršilja in koprca ter prelijemo po kuhani zelenjavi.
Mandlje olupimo in vmešamo v solato. Potresemo s praženim sezamom in postrežemo.
Če želimo močnejši okus solate dodamo še več česna in peteršilja.