Kljub ljubiteljev solat

Rdeča pesa s feta sirom

Od na dan 19. junija 2014

Sestavine:

Polivka:

Nadev:

  • 300 g rikota skute oz. sira (ricotta) ali feta sira
  • listi bazilike
  • mlada čebula
  • 2 sesekljana čilija
  1. Kuhano rdečo peso narežite na kolobarje, 4-6, odvisno od velikosti.
  2. Rikota siru primešajte sesekljano mlado čebulo in sesekljana čilija in premešajte.
  3. Sestavine za polivko (oljčno olje, jabolčni kis in med) zmešajte skupaj in dobro premešajte ter prelijte čez mešanico z rikoto ali feta sirom. Narahlo premešajte.
  4. Dobljeno zmes naložite med kolobarje rdeče pese, postavite na krožnik in potresite z listi bazilike.

Nasvet: Čili lahko nadomestite s katero koli drugo zelenjavo (papriko, mlade bučke). Jabolčni medeni kis v polivki lahko zamenjate po želji z balzamičnim, kar bo vašo zmes z rikoto ali feta sirom malce obarvalo, ali limoninim sokom.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja