Rdeča pesa s feta sirom
Sestavine:
Polivka:
- 5 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
- 5 jedilnih žlic medu
- 5 jedilnih žlic jabolčnega medenega kisa Salatina
- 4 komade kuhane rdeče pese – večji kosi, skupaj približno 500g
Nadev:
- 300 g rikota skute oz. sira (ricotta) ali feta sira
- listi bazilike
- mlada čebula
- 2 sesekljana čilija
- Kuhano rdečo peso narežite na kolobarje, 4-6, odvisno od velikosti.
- Rikota siru primešajte sesekljano mlado čebulo in sesekljana čilija in premešajte.
- Sestavine za polivko (oljčno olje, jabolčni kis in med) zmešajte skupaj in dobro premešajte ter prelijte čez mešanico z rikoto ali feta sirom. Narahlo premešajte.
- Dobljeno zmes naložite med kolobarje rdeče pese, postavite na krožnik in potresite z listi bazilike.
Nasvet: Čili lahko nadomestite s katero koli drugo zelenjavo (papriko, mlade bučke). Jabolčni medeni kis v polivki lahko zamenjate po želji z balzamičnim, kar bo vašo zmes z rikoto ali feta sirom malce obarvalo, ali limoninim sokom.