Kljub ljubiteljev solat

Popečeno korenje s feto in meto

Od na dan 8. novembra 2016

Sestavine:

300 g feta sira
50 g medu
2 cimet palčki
4 x zvezdasti janež
1 žlica semen koriandra
1 kg korenja, olupljenega in narezanega po diagonali
90 ml ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
3 stroka česna, zdrobljene
pest listov mete
130 ml pomarančnega soka
60 ml rdečega vina

Priprava:

Nalijte pomarančni sok, vino in med v ponev, dodajte cimet in janež ter kuhajte nepokrito, približno 25 minut.
Pečico segrejte na 230 stopinj celzija. V majhni ponvi na hitro popražite semena koriandra.
Postavite pražena semena, korenje, oljčno olje in česen na pekač ter začinite.  Dobro zmešajte in pecite 15 minut.
Potem v pladenj zlijte pomarančno omako in vrnite v pečico za še približno 8 do 10 minut. Korenje naj bo na koncu še vedno malo hrustljavo.
Vzemite iz pečice in ohladite. Dajte korenje v skledo, potresite z meto in po vrhu posujte feta sir.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja