Piščančja solata z lečo in prelivom iz kaper
Sestavine:
1 x cel piščanec
1 limona
Ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro
150 g kuhane leče
solata (kristalka, motovilec, radič, rukola, mešanica oz. po izbiri)
Za preliv:
3 žlice kaper
ena žlica limoninega soka Salatina
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
3 žlice grškega jogurta
Priprava:
Pečico ogrejte na 200ºC.
Fino narežite limone in jih razporedite v enem sloju na dnu pekača. Naložite celega piščanca tako, da prekrijete skoraj vse kose limon. Dobro začinite piščanca in ga pokapajte z oljčnim oljem.
Pecite 15 minut, nato znižajte temperaturo in nadaljujte s peko 50 minut, oziroma dokler se jasno ne vidi, da sokovi odtečejo, ko najdebelejši del stegna prebodemo z nabodalom ali vilico.
Pustimo, da počiva 10 do 15 minut.
Z vilico raztrgajte piščančje meso in ga v veliki skledi zmešajte z rezinami limone, lečo in listi solate.
Za preliv sesekljajte kapre in jih zmešajte z limoninim sokom Salatina, oljem in jogurtom ter pokapajte po solati.