Pisana solata s kvinojo
Sestavine:
Približno 200 g kvinoje
5 jedilnih žlic nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
1 velika, drobno sesekljana, rdeča čebula
2 jedilni žlici balzamičnega kisa iz Modene Salatina
100 g rukole
1 rdeča paprika, nasekljana
1 skodelico zdrobljenih lešnikov
3 jedilne žlice jabolčnega kisa Renški Hram
Poper in sol
Navodila:
Kvinojo dajte v posodo za kuhanje in jo na zmernem ognju kuhajte, da se zmehča,
a še vedno ohtani hrustljavost, približno 15 min
(čas kuhanja lahko varira glede na tip kvinoje, ki jo uporabljate zato sledite navodilom
na embalaži).
Ko je kuhana, jo odcedite in vrnite v ponev ter premešajte z vilico, da se ne sprime.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Med tem, ko se kvinoja kuha v ponev vlijte 2 jedilni žlici nefiltriranega oljčnega olja
in segrejte na zmernem ognju. Dodajte ščepec soli.
Med kuhanjem mešajte, dokler se ne zmehča in rahlo rjavkasto obarva, 6-8 minut.
Dodajte balzamični kis in kuhajte še kakšno minuto.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V večji skledi zmešajte kvinojo, rukolo, rdečo papriko in lešnike.
V manjši skodelici zmešajte 3 jedilne žlice nefiltriranega oljčnega olja,
3 jedilne žlice jabolčnega kisa, ½ čajne žlice soli in malce popra.
Polivko dodajte salati in narahlo premešajte.
Po želji dodajte sol in poper, če pa je solata presuha pa še malce oljčnega olja.
Dober tek.