Kljub ljubiteljev solat

Pikantna tunina solata

Od na dan 24. septembra 2014

Sestavine:

Polivka

  • ¼ skodelice paradižnikove omake (pelati ali mezga)
  • 4 stroke česna
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička  semen koriandra
  • 1 zeleni čili, ki mu odstranimo semena
  • 3 čajne žličke nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
  • Sol po okusu

Solata

  • 2 skodelici leče
  • 3 80 g tune Calvo z manj soli v oljčnem olju  3x80g olive oil low sodium - z manj soli
  • 4 jušne žlice polivke
  • 2 skodelici na drobno naribanega korenja
  • ½ nasekljane rdeče čebule
  • 4 pesti nasekljane rukole
  • 3 trdo kuhana jajca
  • Sol in poper za okus
  • Sesekljan petršilj in bučna semena za dekoracijo

Priprava:

Za pripravo polivke dajte vse sestavine v mešalnik in jih zmešajte v redko pasto. V kolikor je pasta pregosta, ji dolivajte vodo, da postane dovolj redka/tekoča.

V večji skledi zmešajte lečo, tuno, čebulo, korenje in polivko. Dobro premešajte. Če se vam zdi mešanica preveč kompaktna, dodajte kakšno kapljico olja. Pred serviranjem dodajte še rukolo in jajca. Po potrebi začinite s soljo in poprom. Servirajte na krožnike in dekorirajte s peteršiljem in bučnimi semeni. Dober tek.

 

Nasvet: Merska enota skodelice je približno 200 ml. V kolikor ne porabite vse polivke jo lahko spravite v hladilnik in uporabite pri pripravi vseh vrst solate.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja