Pikantna tunina solata
Sestavine:
Polivka
- ¼ skodelice paradižnikove omake (pelati ali mezga)
- 4 stroke česna
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička semen koriandra
- 1 zeleni čili, ki mu odstranimo semena
- 3 čajne žličke nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
- Sol po okusu
Solata
- 2 skodelici leče
- 3 80 g tune Calvo z manj soli v oljčnem olju
- 4 jušne žlice polivke
- 2 skodelici na drobno naribanega korenja
- ½ nasekljane rdeče čebule
- 4 pesti nasekljane rukole
- 3 trdo kuhana jajca
- Sol in poper za okus
- Sesekljan petršilj in bučna semena za dekoracijo
Priprava:
Za pripravo polivke dajte vse sestavine v mešalnik in jih zmešajte v redko pasto. V kolikor je pasta pregosta, ji dolivajte vodo, da postane dovolj redka/tekoča.
V večji skledi zmešajte lečo, tuno, čebulo, korenje in polivko. Dobro premešajte. Če se vam zdi mešanica preveč kompaktna, dodajte kakšno kapljico olja. Pred serviranjem dodajte še rukolo in jajca. Po potrebi začinite s soljo in poprom. Servirajte na krožnike in dekorirajte s peteršiljem in bučnimi semeni. Dober tek.
Nasvet: Merska enota skodelice je približno 200 ml. V kolikor ne porabite vse polivke jo lahko spravite v hladilnik in uporabite pri pripravi vseh vrst solate.