Paradižniki, polnjeni s toskansko solato s tuno in belim fižolom
Pripravljate zabavo za prijatelje, pa ne veste točno, s čim bi jim postregli. Tu imam preprosto rešitev. Paradižniki, nadevani z osvežilno solato iz tune in belega fižola, bodo odlično dopolnili jedilnik vsakega druženja ob prigrizkih. Priprava je povsem preprosta in ne vzame veliko časa.
Sestavine:
- 5 manjših zrelih paradižnikov
- 2 pločevinki tune (odcedite olje!)
- cca 450 g belega fižola iz pločevinke (odcedite ga in splaknite pod vodo)
- 1/3 skodelice nasekljane rdeče čebule
- 1 čajna žlička nasekljanega svežega peteršilja
- sok 1 limone
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička kaper
- sol in poper
Priprava:
Vsak paradižnik prerežite na pol in pri vsaki polovici odrežite spodnji (izbočeni) del, da lahko paradižniki stabilno stojijo. Z nožem jim nežno izdolbite sredico, nato pa jih položite na servirni krožnik. Čeznje prelijte nekaj kapljic oljčnega olja in jih začinite s ščepcem soli in popra.
V manjši skledi zmešajte skupaj preostale sestavine in jih po okusu začinite s soljo in poprom. S tako pripravljeno solato nadevajte paradižnike in jih za konec okrasite še z lističi peteršilja ali bazilike. Postavite jih v hladilnik za eno uro in postrezite hladne.
Dober tek! 🙂