Kljub ljubiteljev solat

Paradižniki, polnjeni s toskansko solato s tuno in belim fižolom

Od na dan 16. maja 2016

Pripravljate zabavo za prijatelje, pa ne veste točno, s čim bi jim postregli. Tu imam preprosto rešitev. Paradižniki, nadevani z osvežilno solato iz tune in belega fižola, bodo odlično dopolnili jedilnik vsakega druženja ob prigrizkih. Priprava je povsem preprosta in ne vzame veliko časa.

Sestavine:

  • 5 manjših zrelih paradižnikov
  • 2 pločevinki tune (odcedite olje!)
  • cca 450 g belega fižola iz pločevinke (odcedite ga in splaknite pod vodo)
  • 1/3 skodelice nasekljane rdeče čebule
  • 1 čajna žlička nasekljanega svežega peteršilja
  • sok 1 limone
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 čajna žlička kaper
  • sol in poper

Priprava:

Vsak paradižnik prerežite na pol in pri vsaki polovici odrežite spodnji (izbočeni) del, da lahko paradižniki stabilno stojijo. Z nožem jim nežno izdolbite sredico, nato pa jih položite na servirni krožnik. Čeznje prelijte nekaj kapljic oljčnega olja in jih začinite s ščepcem soli in popra.

V manjši skledi zmešajte skupaj preostale sestavine in jih po okusu začinite s soljo in poprom. S tako pripravljeno solato nadevajte paradižnike in jih za konec okrasite še z lističi peteršilja ali bazilike. Postavite jih v hladilnik za eno uro in postrezite hladne.

Dober tek! 🙂

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja