Kljub ljubiteljev solat

Panzanella

Od na dan 26. avgusta 2016

Sestavine:

300 g kruha po izbiri
30 g sveže čebule
2 paradižnika
10 listov sveže bazilike
nekaj peteršilja
artičoke (opcijsko)
olive (opcijsko)
5 žlice nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
4 žlice primorskega vinskega kisa Salatina
sol
poper

Priprava:

Ogrejte pečico na 200 stopinj. Na pladnju razporedite kocke kruha in poškropite z oljčnim oljem ter potresite s ščepom soli. Pecite dokler se kruh ne posuši, do zlatorumene barve na robovih. Dajte ven in pustite, da se ohladi. Nato nalijte kis v skledo in pustite kruh v kisu. Narežite peteršilj in baziliko na drobno in dajte v skledo. Narežite še paradižnik na kocke in ga dodajte v skledo. Potem dodajte še olje, sol in poper v ter premešajte.

Dober tek.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja