Marinirana čičerika s kvinojo in regratom
Sestavine:
Naribana lupinica 1 limone (naribana)
2 žlici limoninega soka
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
Pločevinka čičerike (odcejene, umite)
Rdeča paprika
1/2 skodelice praženih in sesekljanih mandljev
1/2 skodelice kuhane kvinoje
2 šalotki (drobno narezani) – približno 1/4 skodelice)
6 češnjevih paradižnikov, prepolovljenih (približno 1 skodelica)
1/2 skodelice regratovih listov
Priprava:
V skledi skupaj zmešajte limonino lupinico, limonin sok, olivno olje ter peteršilj.
Dodajte čičeriko ter začinite s soljo in rdečo papriko. Pustite stati 30 minut.
V drugi skledi zmešajte mandlje, kvinojo, šalotko, paradižnike ter regrad. Dodajte marinirano čičeriko, dobro pomešajte in začinite s soljo. Postrezite!