Mariniran tofu
Sestavine:
- 1/3 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
- 1/3 skodelice rdečega balzamičnega kisa iz Renškega hrama
- 1/4 tamari omake (ali sojine omake)
- 1 skodelica vode
- 3 stroki česna (zdrobljeni)
- 8 listkov bazilike
- 1 čajna žlička črnega popra
- 2 kosa tofuja
- kokosova mast
Priprava:
Za mariniran tofu v balzamičnem kisu Renški hram izberite mehek tofu, ki ga odcedite in narežite na rezine v velikosti grižljaja. Narezan tofu prelijte z marinado, pripravljeno iz oljčnega olja Costa d’Oro, balzamičnega kisa Renški hram, tamari omake, vode, česna, bazilike in črnega popra, in pokritega shranite v hladilnik za najmanj eno uro. Ohlajeni tofu znova odcedite, najbolje kar z rokami. Nato ga na hitro popecite na kokosovi masti. Zraven ponudite prepraženo narezano zelenjavo in riž.