Lečina solata s korenčkom in karijem
Sestavine:
1 lonček leče
2 lončka vode
sol
2 korenčka
1 mlada (stoletna) čebula ali manjša čebula
1 manjša bučka
1 žlica oljčnega olja Costa d’Oro
1 strok česna
1 zavitek mini mocarel
kari v prahu
ščep kajenskega popra
Preliv:
oljčno lje Costa d’Oro ali bučno olje
sol
sončnična semena
kumina
Priprava:
Lečo skuhamo v slani vodi. Kuhamo jo zelo previdno, saj hitro razpade. Ko voda zavre, vanjo stresemo lečo, počakamo, da ponovno zavre in vročino močno znižamo. Kuhamo 15 minut, nato ugasnemo in pustimo nabrekati še 10 do 20 minut. Pustimo, da se ohladi.
Bučko očistimo, narežemo na kolobarje in na vročem olju opečemo z obeh strani. Očistimo česen in ga opražimo skupaj z bučkami. Dodamo kari v prahu, kajenski poper in solimo. Stresemo na ohlajeno lečo.
Korenček narežemo na skoraj prosojne pramene, lahko pa ga tudi skuhamo.
Mlado čebulo sesekljamo. Skupaj z na polovičke narezanimi mini mocarelicami stresemo na solato.
Preliv pripravimo iz oljčnega olja Costa d’Oro, jabolčnega kisa Renški hram, soli, sončničnih semen ter kumine. Če nam čas dopušča, naj preliv stoji 10 minut, da se semena napnejo.
Solato prelijemo s prelivom, premešamo in postrežemo.
Še ena solata, ki jo lahko postrežemo dolgo po tem, ko je pripravljena.