Krompirjeva solata s koprom, zeleno in dijonsko gorčico
Sestavine:
- 1.5kg krompirja
- 200g majoneze
- 100g pinjenca
- 2 čajni žlički dijonske goričice
- 2 čajni žlički goričice v zrnju
- 40g kopra
- črn poper
- sol
- zelena
- 80g rdeče čebule
- 100g zelene
- Primorski vinski kis Salatina (po okusu)
Priprava:
V velik lonec z vodo dajte krompir in 2 čajni žlički soli. Ko zavre, zmanjšajte vročino in počasi kuhajte 10 do 15 minut, dokler krompir ne postane rahel, ko ga prebodete z nožem. Iz lonca vzemite krompir in ga odcedite. Krompir nato postavite v prazen lonec. Lonec pokrijte s čisto in suho kuhinjsko brisačo in pustite stati 15-20 minut.
Medtem v manjši posodi zmešajte majonezo, pinjenec, gorčico, gorčico v zrnju, koper, 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko popra. Mešanico dajte na stran.
Ko se krompir malo ohladi, a je še vedno topel, ga narežite na kocke. Narezan krompir dajte v veliko skledo. Čez topel krompir prelijte mešanico, ki ste jo prej pripravili. Nato dodajte zeleno, rdečo čebulo, 2 čajni žlički soli in 1 čajno žličko popra. Za malo bolj intenziven okus lahko dodate tudi vinski kis.
Premešajte, pokrijte in postavite v hladilnik za par ur, da se okusi pomešajo in vpijejo.
Krompir postrezite ohlajenega na sobno temperaturo. Dober tek.