Kljub ljubiteljev solat

Krompirjeva solata s koprom, zeleno in dijonsko gorčico

Od na dan 14. avgusta 2015

Sestavine:

  • 1.5kg krompirja
  • 200g majoneze
  • 100g pinjenca
  • 2 čajni žlički dijonske goričice
  • 2 čajni žlički goričice v zrnju
  • 40g kopra
  • črn poper
  • sol
  • zelena
  • 80g rdeče čebule
  • 100g zelene
  • Primorski vinski kis Salatina (po okusu)

 

Priprava:

V velik lonec z vodo dajte krompir in 2 čajni žlički soli. Ko zavre, zmanjšajte vročino in počasi kuhajte 10 do 15 minut, dokler krompir ne postane rahel, ko ga prebodete z nožem. Iz lonca vzemite krompir in ga odcedite. Krompir nato postavite v prazen lonec. Lonec pokrijte s čisto in suho kuhinjsko brisačo in pustite stati 15-20 minut.

Medtem v manjši posodi zmešajte majonezo, pinjenec, gorčico, gorčico v zrnju, koper, 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko popra. Mešanico dajte na stran.

Ko se krompir malo ohladi, a je še vedno topel, ga narežite na kocke. Narezan krompir dajte v veliko skledo. Čez topel krompir prelijte mešanico, ki ste jo prej pripravili. Nato dodajte zeleno, rdečo čebulo, 2 čajni žlički soli in 1 čajno žličko popra. Za malo bolj intenziven okus lahko dodate tudi vinski kis.

Premešajte, pokrijte in postavite v hladilnik za par ur, da se okusi pomešajo in vpijejo.

Krompir postrezite ohlajenega na sobno temperaturo. Dober tek.

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja