Kljub ljubiteljev solat

Kodrolistni ohrovt z avokadom in zelenim ingverjevim prelivom

Od na dan 17. marca 2015

Sestavine:

Kodrolistni ohrovt

Zelena ali rdeča paprika

Avokado

Korenje

Limona in limeta

Agavin sirup

Česen po želji

Oljčno olje Costa d’Oro

Jabolčni medeni kis Salatina

Bučna semena

Sol in poper

 

Priprava:

Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.

Avokaro narežemo na kocke. Najprej ga prepolovimo, z ostrim nožem zarežemo vanj kvadratke do lupine in nato z žlico izdolbemo.

 

Polivka:

Papriko narežemo na majhne kose. Ingver narežemo na rezine. Dodamo sok ene pomaranče, agavin sirup in oljčno olje. Vse skupaj damo v mešalnik ali blender, da nastane gladka polivka.

Polivko polijemo po kodrolistnem ohrovtu in fino pregnetemo, da se zmehča.

Korenček narežemo z nožkom za lupljenje krompirja, da dobimo dolge ‘špagete’.

Vse skupaj položimo v servirni krožnik, dodamo korenček in avokado ter posujemo z bučnimi semeni (jaz sem uporabila mleta).

Postrežemo. Dober tek.

Nasvet:

Polivko, ki je navadno naredimo preveč, pospravimo in jo lahko imamo v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo jo navadno premešamo.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja