Kodrolistni ohrovt z avokadom in zelenim ingverjevim prelivom
Sestavine:
Kodrolistni ohrovt
Zelena ali rdeča paprika
Avokado
Korenje
Limona in limeta
Agavin sirup
Česen po želji
Bučna semena
Sol in poper
Priprava:
Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.
Avokaro narežemo na kocke. Najprej ga prepolovimo, z ostrim nožem zarežemo vanj kvadratke do lupine in nato z žlico izdolbemo.
Polivka:
Papriko narežemo na majhne kose. Ingver narežemo na rezine. Dodamo sok ene pomaranče, agavin sirup in oljčno olje. Vse skupaj damo v mešalnik ali blender, da nastane gladka polivka.
Polivko polijemo po kodrolistnem ohrovtu in fino pregnetemo, da se zmehča.
Korenček narežemo z nožkom za lupljenje krompirja, da dobimo dolge ‘špagete’.
Vse skupaj položimo v servirni krožnik, dodamo korenček in avokado ter posujemo z bučnimi semeni (jaz sem uporabila mleta).
Postrežemo. Dober tek.
Nasvet:
Polivko, ki je navadno naredimo preveč, pospravimo in jo lahko imamo v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo jo navadno premešamo.