Kljub ljubiteljev solat

Hladni ričet

Od na dan 27. julija 2016

Za 4 osebe potrebuješ:

Ječmenova kaša Zlato polje, 300 g
Korenje, 50 g
Koleraba, 50 g
Rdeča paprika, 1 kom
Mlada čebula, 1 kom
Bazilični pesto 1 čajna žlička
Nefiltrirano oljčno olje Il Grezzo, 1 jedilna žlica
Jabolčni medeni kis Salatina, 1 čajna žlička
Sol

Priprava:

Ječmen skuhamo, precedimo in še vročega zalijemo z kisom, oljem in dodamo bazilični pesto. Premešamo in solimo po okusu. Ohladimo v hladilniku. Korenje in kolerabo očistimo in zrežemo na kocke. Kocke korenja in kolerabe kuhamo v vreli vodi 5 minut in nato takoj ohladimo z hladno vodo. Papriko očistimo, narežemo na kocke in skupaj s kuhanim korenjem in kolerabo popečemo na olju v ponvi. Dodamo ječmenu. Mlado čebulo narežemo na trakce in dodamo ječmenu, premešamo, dosolimo po potrebi in postrežemo.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja