Francoska Nicoise solata
Sestavine:
6 majhnih krompirjev (prepolovljenih)
200 g stročji fižol,
200 g Calvo tune v oljčnem olju z manj soli
100g g paradižnika (prepolovljenega)
črne olive
1 glava solate (listi solatnega srčka)
2 trdo kuhani jajci (razčetverjeni)
Preliv:
50 ml nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
50 ml primorskega vinskega kisa Salatina
pol žlice gorčice
Priprava:
Naredite preliv: Zmešajte olje, kis in gorčico. Začinite s soljo in poprom.
Skuhajte krompir. Dajte ga v veliko skledo. V ponvi popražite stročji fižol, 2 do 3 minute do svetle zelene barve in da postanejo mehek. Osvežite s hladno vodo, odcedite in fižol dodate krompirju.
Krompirju in fižolu dodajte tuno, paradižnik, olive, solato, jajca. Prelijte s prelivom in nežno premešajte. Začinite s soljo in poprom.
Bon appétit!