Bang bang piščančja solata
Sestavine:
beli tanki azisjki rezanci
glavica zelja
1 oranžen koren
1 sveža kumaro
1 limeta
100 g arašidovega masla
3 jedilne žlice sladke chili omake
1 žlica sojine omake
1 žlica riževega kisa ( ali beli balzamični kis Renški Hram)
2 žlici Ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
2 žlici sezamovega olja
kuhana piščančja prsa
mlada čebula za okras
Bang bang solato pripravimo tako, da rezine kuhanega piščančjega fileja zmešamo z rezanim zeljem, korenčkom, kumaro in kuhanimi rezanci. Solati nato primešamo omako, ki jo pripravimo tako, da v ponvi raztopimo arašidovo maslo, ki mu primešamo še sladko čili omako, sezamovo olje, sojino omako in balzamični kis Renški hram. Potresemo z zelenim delom sesekljane mlade čebule in ponudimo.
Recept prispeval: Mitja Glušič