Kakovosten vinski kis
Najstarejši kis, ki so ga uporabljali v Evropi oz. Sredozemlju, je prav gotovo vinski kis.
Rdeč vinski kis je po naravni poti pridobljen iz izbranih rdečih vin. Ima izrazito rdečo barvo in izrazit vonj. Uporablja se za kisanje vseh vrst solat, še posebej temnih, prav tako pa pri kuhanju za pripravo kislih juh, temnih omak, dressingov in ketchupov.
Vinski kis pospešuje razgradnjo maščob.
Znano je, da je vinski kis odlična začimba za solate ali ribje jedi, prav tako pa je znana pa je tudi njegova vrednost v ljudskem zdravilstvu.
Nove raziskave, ki so jih izvedli znanstveniki na Japonskem, dokazujejo, da vinska kislina za 10 % pospešuje razgradnjo maščobnih oblog v organizmu, kar bo nedvomno razveselilo vse tiste, ki se borite s prekomerno telesno težo.
(Vir: http://www.bodieko.si/vinski-kis-pospesuje-razgradnjo-mascob)