Piščančja solata z rukolo in jagodami
Sestavine:
Polivka:
- 2 jedilni žlici vinskega kisa Renški hram
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
- 1 jedilna žlica vode
- Sol
- poper
Solata:
- 100g solate berivke
- 100g rukole
- 150 g jagod
- 200 g piščančjih prsi
- 2 jedilni žlici nesoljenih zdrobljenih indijskih oreščkov
Priprava
- Za pripravo polivke zmešajte v manjši skledi sestavine za polivko in z metlico za mešanje dobro premešajte.
- Piščančja prsa narežite na trakove in na hitro popecite v ponvi.
- Jagode razrežite na četrtine. Berivko in rukolo premešajte v večji posodi, dodajte jagode in ponovno premešajte in servirajte na krožnike. Dodajte pečena piščančja prsa nato pa potresite z zdrobljenimi indijskimi oreščki.
Nasvet: Berivko lahko po želji nadomestite z katero koli mehko solato. V kolikor uporabljate solato v glavah, liste preprosto natrgajte. Rukolo pa lahko nadomestite s špinačo.