Solata s popečenimi jajčevci
Sestavine:
1 velik jajčevec. narezan
1 paradižnik, nasekljan
1 ½ žličke primorskega vinskega kisa Salatina
½ žličke kosher soli (oz. po okusu)
½ žličke sesekljanega svežega origana
2 stroka česna, drobno sesekljan
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
3 žlice nasekljanega peteršilja
žlica rdeče narezane čebule
črni poper, po okusu
kapre, za okras, neobvezno
Priprava:
Pripravite žar na srednjo temperaturo. Popecite rezine jajčevca, dokler meso ni mehko. Ko se rezine dovolj ohladijo, jih narežite na manjše koščke, nato prenesite v skledo in dodajte paradižnik, kis, sol, origano ter česen. Vmešajt olje in peteršilj. Začinite s poprom in soljo (če je potrebno). Okrasite s kaprami, če želite.