Sladka kus-kus solata
Sestavine:
Kus-kus Zlato polje 300 g
Nektarina 1 kom
Pomaranča 1 kom
Limeta 1/2 kom
Koriander 1 šopek
Bučka 1/2 kom
Gamberi 150 g
Jabolčni kis s česnom Salatina 1 jedilna žlica
Nefiltrirano oljčno olje Il Grezzo 2 jedilni žlici
Sol
Priprava:
Zavremo vodo in z njo prelijemo kus-kus na cedilu. Pokrijemo in počakamo 10 minut. Kus-kus prestavimo v posodo in zalijemo z oljem in kisom, premešamo ter solimo po potrebi. Bučko narežemo na kocke, posolimo in postavimo v hladilnik za 10 minut. Nektarino, pomarančo in limeto zrežemo na kocke in na hitro popražimo ter stresemo v kus-kus. Primešamo še odcejane bučke. Gambere popečemo in jih vmešamo v kus-kus. Dodamo še nasekljan koriander in postavimo v hladilnik za 30 minut ter nato postrežemo.
Recept pripravil Jani Jugovic (www.tejani.si)