Špinačna solata z jagodami
Sestavine:
2 jedilni žlici sezamovih semen
5 zvrhane jedilne žlice belega sladkorja
½ dcl oljčnega olja Costa d’Oro
¼ dcl jagodnega kisa Salatina
Ščepec paprike v prahu
Kanček Worchesterske omake
Čajna žlička sesekljane čebule
Sveža špinača – oprana, posušena in natrgana na majhne koščke
250g jagod narezanih na kose
¼ skodelice sesekljanih mandeljev
Priprava:
Polivka: V manjši posodi zmešajte skupaj sezamova semena, sladkor, oljčno olje Costa d’Oro, jagodni kis Salatina, papriko v prahu, Worchesersko omako in sesekljano čebulo. Pokrijte in dajte na hladno za 1 uro.
V večjo skledo dajte špinačo, jagode in mandlje. Prelijte s polivko in dobro premešajte. Pred serviranjem ohladite za 15 minut.