Topla jesenska solata z butternut (zimsko) bučo
Topla jesenska solata z masleno bučo, za hladne jesenske dni. 🙂
Sestavine:
1 butternut buča (olupljena in narezana)
2 jabolka (narezana)
1 skodelica ohrovta
1/2 rdeče čebule (narezane)
2 žlici nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo
1/4 čajne žličke kardamoma
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke popra
1/4 skodelice feta sira
2 žlici peteršilja (narezanega)
Priprava:
Segrejte pečico na 200°C. Položite narezano butternut bučo, jabolka, ohrovt in čebulo na papir za peko. Pokapljajte jih z oljčnim oljem in dodajte kardamom, sol in poper. Temeljito premešajte. Pecite 40 – 45 minut, vsake 15 minut pa premešajte. Ko je zelenjava pečena, vzemite pekač ven in počakajte 5 minut. Zelenjava se naj nekoliko ohladi, a kljub temu mora ostati topla. Nato jo položitena krožnik ali v skledo, dodajte feta sir in narezan peteršilj. Solata je nared in pripravljena za postrežbo.