Kljub ljubiteljev solat

Jajčna solata

Od na dan 25. septembra 2015

Jajčna solata se odlično obnese kot priloga, lahko pa se jo uporabi tudi za sendvič ali kanapeje s kruhom ali krekerjem.

Sestavine:

8 jajc

4 tanke rezine slanine

120g majoneze

1 čajna žlička gorčice

40g nasekljane čebule

sol in poper po okusu

malo paprike v prahu

primorski vinski kis Salatina (opcijsko)

Priprava:

Postavite jajca v lonec in prelijte s hladno vodo. Takoj, ko voda zavre, odstavite z vročine. Pokrijte in pustite jajca stati v vroči vodi od 10 do 12 minut. Potem jih ohladite, olupite in sesekljajte.

Popecite rezine slanine, dokler ni hrustljava.

V skledi zmešajte jajca, nadrobljeno slanino, majonezo, gorčico in čebulo. Začinite s soljo, poprom in papriko. Premešajte. Po želji lahko dodate tudi dve ali tri žlice kisa, za bolj dinamičen okus.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja