Jajčna solata
Jajčna solata se odlično obnese kot priloga, lahko pa se jo uporabi tudi za sendvič ali kanapeje s kruhom ali krekerjem.
Sestavine:
8 jajc
4 tanke rezine slanine
120g majoneze
1 čajna žlička gorčice
40g nasekljane čebule
sol in poper po okusu
malo paprike v prahu
primorski vinski kis Salatina (opcijsko)
Priprava:
Postavite jajca v lonec in prelijte s hladno vodo. Takoj, ko voda zavre, odstavite z vročine. Pokrijte in pustite jajca stati v vroči vodi od 10 do 12 minut. Potem jih ohladite, olupite in sesekljajte.
Popecite rezine slanine, dokler ni hrustljava.
V skledi zmešajte jajca, nadrobljeno slanino, majonezo, gorčico in čebulo. Začinite s soljo, poprom in papriko. Premešajte. Po želji lahko dodate tudi dve ali tri žlice kisa, za bolj dinamičen okus.