Kljub ljubiteljev solat

Solata iz pečene zelenjave

Od na dan 21. septembra 2015

Sestavine (za 4 osebe):

200g paradižnika

2 bučki

2 papriki

1 rdeča čebula

ena žlica nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo

dve žlici balzamičnega kisa iz Modene Salatina

2 stroka česna

peteršilj

sol

poper

bazilika

 

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200°C/180°C. Postavimo narezane paprike, bučke in čebulo v veliki pekač. V skledi zmešamo z olje, kis in nasekljan česen. Prelijemo po zelenjavi in zmešamo.

2. Pečemo 20 minut, dokler se zelenjava ne omehča. Po 10ih minutah dodamo paradižnik.

3. Vzamemo iz pečice, po okusu solimo, popramo in potresemo z baziliko ter peteršiljem.

Preliv

V skodelico nalijemo olje in balzamični kis. Lahko uporabimo tudi običajnega, a k pečeni zelenjavi se zelo prilega sladko kisli okus in aroma balzamičnega kisa. Dodamo neprečiščeno sol, nameljemo poper, sesekljamo rožmarin, baziliko in peteršilj. Bazilika je ključna začimba. Vse zmešamo in prelijemo po pečeni zelenjavi.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja