Kodrolistni ohrovt z orehi in goji jagodami
Sestavine:
Kodrolistni ohrovt
Orehi
Nariban sir po želji
Ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro
Jabolčni kis s česnom Salatina
Goji jagode
Sol, poper
Priprava:
Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.
Orehe damo na peki papir in jih v pečici ogreti na 200 stopinj pečemo približno 20 minut. Nato jih, še tople, nasekljamo in pustimo, da se ohladijo do sobne temperature.
Goji jagode prelijemo z vročo vodo in pustimo par minut, da se zmehčajo nato vodo odlijemo.
Česen nasekljamo na drobno in ga zmešamo skupaj z oljem in kisom. Po želji posolimo in popopramo.
V večjo skledo damo kodrolistni ohrovt, ga polijemo s polivko , dodamo sesekljane orehe in vse skupaj premešamo. Dodamo še goji jagode in nariban sir in premešamo.
Postrežemo lahko kot samostojno jed ali prilogo k glavni jedi.
Recept in fotografija: B. Imenšek