Kljub ljubiteljev solat

Pisana solata s kvinojo

Od na dan 3. februarja 2015

Sestavine:

Približno 200 g kvinoje

5 jedilnih žlic nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo

1 velika, drobno sesekljana, rdeča čebula

2 jedilni žlici balzamičnega kisa iz Modene Salatina

100 g rukole

1 rdeča paprika, nasekljana

1 skodelico zdrobljenih lešnikov

3 jedilne žlice jabolčnega kisa Renški Hram

Poper in sol

Navodila:

Kvinojo dajte v posodo za kuhanje in jo na zmernem ognju kuhajte, da se zmehča,
a še vedno ohtani hrustljavost, približno 15 min
(čas kuhanja lahko varira glede na tip kvinoje, ki jo uporabljate zato sledite navodilom
na embalaži).

Ko je kuhana, jo odcedite in vrnite v ponev ter premešajte z vilico, da se ne sprime.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Med tem, ko se kvinoja kuha v ponev vlijte 2 jedilni žlici nefiltriranega oljčnega olja
in segrejte na zmernem ognju. Dodajte ščepec soli.
Med kuhanjem mešajte, dokler se ne zmehča in rahlo rjavkasto obarva, 6-8 minut.
Dodajte balzamični kis in kuhajte še kakšno minuto.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

V večji skledi zmešajte kvinojo, rukolo, rdečo papriko in lešnike.
V manjši skodelici zmešajte 3 jedilne žlice nefiltriranega oljčnega olja,
3 jedilne žlice jabolčnega kisa, ½ čajne žlice soli in malce popra.
Polivko dodajte salati in narahlo premešajte.
Po želji dodajte sol in poper, če pa je solata presuha pa še malce oljčnega olja.

Dober tek.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja