Kljub ljubiteljev solat

Slovenski kisi Renški hram

Od na dan 28. junija 2016

Slovenske dobrote iz Renškega hrama

Vrhunski slovenski balzamični, jabolčni, vinski in alkoholni kisi, ki obogatijo življenjske užitke na tradicionalen način.

Vsi kisi so proizvedeni v Sloveniji, natančeneje v  primorski vasici Bukovica. 

 

VINSKI KISI

Najstarejši kis, ki so ga uporabljali v Evropi oz. Sredozemlju, je prav gotovo vinski kis.

Rdeč vinski kis je po naravni poti pridobljen iz izbranih rdečih vin. Ima izrazito rdečo barvo in izrazit vonj. Uporablja se za kisanje vseh vrst solat, še posebej temnih, prav tako pa pri kuhanju za pripravomkislih juh, temnih omak, dressingov in ketchupov.

 vinski_1l

JABOLČNI KISI

Jabolčni kisi iz Renškega hrama so po naravni poti pridobljeni iz jabolčnega vina, pridelanega v Sloveniji. Kljub nezadržnemu razvoju različnih materialov se jabolčni kis prideluje v lesenih acetatorjih, saj je les najbolj naraven material, ki vpliva na kakovost inpristnost kisa, narejenega po tradicionalnem domačem receptu.

jabolcni_kis

ALKOHOLNI KISI

Alkoholni kis je po naravni poti pridobljen kis iz rafiniranega etanola. Uporablja se za vlaganje in kisanje zelenjave.

Kisi-skupaj-manjsi

NOVO! BIO Alkoholni kis. Je proizveden s ocetnokislinsko fermentacijo razredčenega etanola, dobljenega iz alkoholnega vrenja ekološko pridelanih sladkornih raztopin (melase – iz sladkornega trsa, krompirja, koruze…). Vaša skrbno biološko pridelana zelenjava ali gobe nabrane v gozdu si zaslužijo počakati do zime v kozarcih za vlaganje z BIO alkoholnim kisom.

 

POSEBNI KISI

Zeliščni kis s česnom je vinski kis, narejen iz izbranih belih vin z dodatkom naravnega izvlečka česna. Starani vinski kis je pridelan z naravnim kisanjem, ki se je nato več let staral v barik sodih.

 

vinski_kis-starani

 

 

BALZAMIČNI KISI

Balzamični kis predstavlja več kot le začimbo za solate, ki ga odlikujeta sladko kisli okus in neponovljivi vonj. Že v renesansi so ga uporabljali kot dodatek k mesu, zelenjavi in ribam. V dokumentih iz tistega časa pa se ga veliko omenja kot izredno okusen dodatek za izboljšanje divjačine, za kar ga uporabljamo še danes.

balzamicni