Kljub ljubiteljev solat

Topla testeninska solata

Od na dan 2. aprila 2015

Sestavine:

zlate kitke Zlato polje
– 1/3 bučke
– češnjevec
– temne izkoščičene olive
– sofra (ali feta)
– sir Cambozola
– pinjole
nefiltrirano ekstra deviško oljčno olje Il Grezzo
– zeliščna sol
– na kocke narezana šunka (po želji)

Priprava:

Zavremo vodo in damo kuhat zlate kitke Zlato polje. Medtem, ko se kuhajo, narežemo bučke, češnjevec in olive  na polovičke. V ponvo damo malo olivnega olja, ter bučke in češnjevec malo popražimo, vmes posolimo z zeliščno soljo. Preložimo na krožnik in na svežih kapljicah olivnega olja prepražimo se pinjole. Peresnike odcedimo in damo nazaj v posodo s par kapljicami olja, na manjši ogenj, ter nadrobimo par koščkov sofre, ter par krat premešamo, da se sir stopi. Položimo jih v posodo, dodamo zelenjavo, olive, cambozolo, preostale koščke sofre in pinjole ter premešamo.

Pa dober tek.

 

Fotografija in recept: Sandra Salihovič, ki jo lahko spremlate tudi na www.mavricaokusov.si in https://www.facebook.com/mavricaokusov?fref=ts

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja